ERGO: ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ (ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣ. ΚΑΤΣΑΡΟΥ)

Δημοσιεύτηκε στις: 16 Απριλίου 2017

Με σημαντικές επιτυχίες κλείνει και το 2015 το ασφαλιστικό γραφείο της κας Κατσαρού Πηνελόπης καθώς και η εξαιρετική συνεργασία της με την ERGO, στοιχεία τα οποία αποτελούν αφετηρία για το δυναμικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς με υψηλούς στόχους και οφέλη για τους ασφαλισμένους.

Το 2015 η κερδοφορία της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 36 εκατ. ευρώ και η παραγωγή ασφαλίστρων, ενισχύθηκε κατά 2% στα 140 εκατ. ευρώ,  όταν το σύνολο της αγοράς στις γενικές ασφαλίσεις υποχώρησε κατά 8%. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, ενίσχυσαν τη θέση της ERGO στην Ελληνική αγορά και επέτρεψαν στη διοίκηση της εταιρίας να βελτιώσει τις παροχές στο δίκτυο των συνεργατών της και τους πελάτες της, ανανεώνοντας προς όφελος τους την προσφορά της για δωρεάν παροχή check up στους ασφαλισμένους του κλάδου αυτοκινήτου.

Τα παραγωγικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο εταιρικών εκδηλώσεων που πραγματοποίησε η ERGO Ασφαλιστική με αφορμή το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρουσία Συνεργατών της Εταιρείας από όλη την Ελλάδα, διευθυντικών στελεχών, αντασφαλιστών και εκπροσώπων συνεργαζόμενων εταιριών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ο CEO της ERGO Ελλάδας, Θεόδωρος Κοκκάλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, που επισφραγίζουν μια πολυετή κερδοφόρο πορεία, ενώ εκτενή αναφορά έκανε στις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς που έχουν επίκεντρο την ψηφιοποίηση των εργασιών. “Digitalization είναι η λέξη που θα πρέπει να θυμόμαστε από εδώ και πέρα και θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας”, τόνισε ο κ. Κοκκάλας, καλώντας τους Συνεργάτες της Εταιρείας να προετοιμαστούν για το μέλλον “που θα είναι ψηφιακό και σε επίπεδο επικοινωνίας και σε επίπεδο πώλησης”. Ο CEO της ERGO Ελλάδας εκτίμησε ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς είναι μεγάλα και αναδεικνύουν το ρόλο της διαμεσολάβησης για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή. “Αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της χαμηλής ασφαλισιμότητας στη χώρα μας, το δίκτυο της Εταιρείας καλείται να θέσει το ασφαλιστικό προϊόν στις προτεραιότητες του Έλληνα”, κατέληξε ο κ. Κοκκάλας. Η ERGO έχει αναβαθμίσει την τεχνολογική της υποδομή προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν τόσο τους συνεργάτες όσο και τους πελάτες της.

Ο Στάθης Τσαούσης.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από το Διευθυντή Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Ελλάδος, Στάθη Τσαούση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν “Μαζί κάνουμε τη Διαφορά”, υπηρετώντας αξίες όπως η Εμπιστοσύνη, η Διαφάνεια, η Κατανόηση και η Φροντίδα, που είναι οι αξίες της ERGO.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Τσαούσης κάλεσε τον καθένα από τη δική του θέση  και με το  ρόλο που έχει, να κάνει τη διαφορά: να πλησιάσει πιο κοντά στον πελάτη και να κατανοήσει τις ανάγκες του, να σκεφθεί μια καινούργια λύση, να κάνει μια καινούργια πρόταση και να ξεχωρίσει ως  ο συνεργάτης που εμπνέει πραγματική εμπιστοσύνη. “Η ατομική μας προσπάθεια αθροίζεται στη συνολική εικόνα και απόδοση της εταιρίας. Όλοι είμαστε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της μεγάλης οικογένειας ERGO”, υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου ανέλυσε τις δράσεις που ανέλαβε η Εταιρεία την προηγούμενη χρονιά για τη διευκόλυνση του έργου των Συνεργατών της. Μεταξύ αυτών ο νέος κανονισμός πωλήσεων, οι ειδικές ρυθμίσεις για την άμβλυνση των συνεπειών των capital controls, η λειτουργία του ERGO Portal και η ψηφιακή διαχείριση συμβολαίων, η δυνατότητα πληρωμής των ασφαλίστρων με πιστωτική κάρτα, η απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ, τα νέα προϊόντα του κλάδου περιουσίας με έμφαση στην ασφάλιση κατοικιών και καταστημάτων. Για το 2016 η πολιτική της ERGO περιλαμβάνει εκτός από βελτιώσεις στα τιμολόγια των προϊόντων της για τους ασφαλισμένους της, την παράταση του bonus διατήρησης και αύξησης χαρτοφυλακίου για το δίκτυο.

Την εκδήλωση της ERGO στην Αθήνα χαιρέτισε η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Μαργαρίτα Αντωνάκη, η οποία στην ομιλία της, ξεχώρισε την εξαιρετική πορεία του κλάδου ζωής που ενισχύθηκε κατά 15% το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά ανακόπηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της επιβολής των capital controls. Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση των εργασιών κατά 5,8%, αλλά παρόλα αυτά οι αποζημιώσεις έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ και στα θετικά της προηγούμενης χρονιάς αναγνωρίζεται η αλλαγή του κλίματος στην Ελληνική αγορά, καθώς σύμφωνα με την κ. Αντωνάκη “ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον ότι δεν μπορεί να περιμένει τα πάντα από το κράτος”.

Η Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Ο κ. Τσαούσης επιμελήθηκε τις βραβεύσεις των Συνεργατών που διακρίθηκαν στις κατηγορίες: Παραγωγική Ανάπτυξη, Εξαιρετική Επίδοση, Μεγάλο Χαρτοφυλάκιο, Διακεκριμένος Συνεργάτης, VIP και Τιμητική Διάκριση και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελληνική αγορά και στην υποχρέωση της Εταιρίας και των διαμεσολαβητών να ενισχύσουν την ασφαλιστική συνείδηση των καταναλωτών.  Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που φέτος το φλουρί έκρυβε μια έκπληξη: ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με ξεναγό τον CEO Θεόδωρο Κοκκάλα. Τυχεροί της χρονιάς ο κ. Σέργιος Γραμματικός, Συνεργάτης από την Κέρκυρα στην εκδήλωση της Αθήνας και η κ. Αναστασία Κουρτίδου, Συνεργάτης από το Βόλο στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης.